Kia Mazot Deposu Tamiri

Kia Mazot Deposu Tamiri

Kia dünyaca ünlü vasıta üreten global bir firmadır. Üretimine mini kamyon ekleyerek dünya vasıta üretimindeki büyüme payını artırmıştır. Ürettiği tüm ürünlerinde Kia markasıyla birçok tüketicinin güvenini kazanmayı başarmış, Türkiye vasıta pazarında yeni ürün ve markasıyla tanınmıştır.

Kia Türkiye

Kia vasıtalar Türkiye’de birçok taşımacılık sektöründe faaliyet göstermektedir. Sıralamak gerekirse şu şekildedir. Lojistik taşımacılığı, nakliyat taşımacılığı, inşaat taşımacılığı olarak sıralanmış olsada bunlar sadece birkaç tanesidir.Kia Akaryakıt Depo Tamiri Kia Türkiye’nin birçok şehir ve vilayetlerinde geniş bir servis ağına sahip olmasıyla birlikte, tüm ağır sanayi bölgelerinde yedek parça tedarikini ve onarım işlemlerini yaptıra bileceğiz ustalardan tamir hizmetide alabilirsiniz. yazımızda sizlere firmamızın ülkemizde bulunmakta olan tüm kamyonetler  için sizlere verebileceğimiz hizmetlerinden bahsedeceğiz. Gülsan mazot  depoları ve egzoz sistemleri Ltd. Şti Türkiye’de bulunan tüm  vasıtaların yedek parça ve tamir, onarım işlemlerini profesyonel kadrosu ile siz müşterilerimize hizmet sunmaktadır. Ülkemizin taşımacılık sektöründe kullandığı Kia kamyonetler zamanla metal yorgunluğunun olduğunu hepimiz biliyoruz. Dolayısıyla tüm mekaniklerinde ol masada birçok parçalarında arızalar meydana gelmektedir. Örnek vermek gerekirse akaryakıt depoları, mazot depoları, depo ayakları, monifoldlar, monifold boruları, monifold spreyleri, egzozlar, egzoz boruları, egzoz kelepçeleri, katalizör tıkanması, katalizör temizliği, partiküller, partikül temizliği ve buna benzer bir çok ekipmanları arıza yapabilmektedir. Gülsan olarak bu arızaların bakım ve onarımını yedek parçalarını hem tedariklerini, hem de tamir işlemlerini yapabilmekteyiz. Bu işlemlerin sürecini ve işleyişini teker, teker sizlerle paylaşacağız.

Kia Mazot Deposu Ayakları

Dünyada üretilen her taşıtın akaryakıt deposu ve bu mazot depolarını araçlara sabitleyen ayaklar vardır. Bu ayakların amacı yakıt depolarının tüm vasıta taşıtlarına sabitlenmesi içindir. Zamanla metal yorgunluğundan dolayı özelliğini kaybederek zarar görebilmektedir. Firmamız bu ayakların bakımını ve onarım işlemlerini üslenmektedir. Öncelikle bu işlemlerin yapılabilmesi için mazot deposu araçtan uzman bir teknisyen tarafından tüm ekipmanları sökülerek çıkarttırmaktadır. Teknisyenimiz Kia mazot deposu kuşaklarına ulaşıldığında temizlik spreyi ile ayakları ilaçlanarak 20 dakika gibi bir süre beklenmektedir. Bu süre tamamlandığında ayakları tazyikli su ile yıkandıktan sonra paslanma, kırılma, çatlama kontrolleri yapılır, her hangi bir zedelenme söz konusu ise o bölge spiral zımparası ile temizlenerek kaynak yapılmaktadır. Kia mazot deposu ayak contaları takıldıktan sonra depo yerine oturulur ve tüm ekipmanların montajı yapılır ve işlem tamamlanmış olur. Bu işlem süresi iki buçuk saat gibi bir sürede bitmektedir.

Kia Mazot Deposu Tamiri

Kia Mazot depoları alüminyum sacdan üretilmiştir. vasıtalar için en ufak akaryakıt deposu 60 litre olarak üretilirken, en büyük mazot deposu 100 litre olarak üretilmiştir. Akaryakıt depoları dolum yapılırken kimyasalın köpürmemesi ve basınç yaparak mazot deposuna zarar vermemesi için dalga kıran ile içten bölünmüştür. Sebebi ise mazot dolumu Olduğunda ve araç seyir halindeyken sarsıntıdan dolayı mazot deposunun zarar görmemesidir. Ne kadar önlem alınsana, mazot depoları zamanla sürtünmeden dolayı aşınıp zarar görmektedir. Sizlere Kia  Mazot Deposu tamir işlemlerini ve bu onarımın sürecinden bahsedeceğiz. Öncelikle uzman ekip tarafından mazot depolarında akaryakıt kaçak tespiti yapılmaktadır. Mazot deposunun içerisinde kapasiteyi ekranda görmemizi sağlayan şamandıranın kabloları fişlerinden sökülüp, bağlı olan tüm elementler yerlerinden sökülmektedir. Kia akaryakıt deposundaki mazot farklı bir depoya pompa aracılığı ile aktarıldıktan sonra, yakıt deposu kuşaklarından sökülerek yıkama bölümüne alınır. Temizlik için uygun olan yağ sökücü kimyasal ile komple ilaçlanır ve 25 dakika gibi bir süre dinlenmeye alınmaktadır. Süre dolduğunda yıkama makinası ile 40 derecelik ısınmış basınçlı su ile temizlenmektedir. Mazot deposundaki kaçak nokta zımpara makinası ile temizlendikten sonra alüminyum kaynak ile onarılmaktadır. Bu işlem gerçekleştirildikten sonra önlem amaçlı depo içerisine basınçlı hava basılarak, dış taraftan köpüklü sünger yardımı içe ikinci bir kaçak tespiti yapılmaktadır. Kaçak tespiti yapıldıktan sonra her hangi bir sızdırma yok ise, araçtaki depo ayaklarının kontrolleri yapılarak mazot deposu yerine sabitlenir. Tüm bağlantılar bu süreçte baştan aşağı kontrol edildikten sonra, mazot ile depo doldurulup onarım sonlandırılmaktadır. Mazot deposu tamir süreci toplamda iki buçuk saat gibi bir süredir.

Kia kamyonet Egzoz Tamiri

Ülkemizde ve dünyadaki tüm motorlu taşıtlarda egzoz bulunmaktadır. Motorda sıkıştırılmış gazı monifold borusu aracılığı ile egzoza gönderir, buradan geçen gaz partiküle sonrasında katalizöre iletilerek oradan egzoz çıkışından doğaya gitmektedir. Gaz zamanla egzoz borularını, contaları ve kelepçelere zarar verebilmektedir. Toyota Egzoz bakımı ve tamiri mümkündür. Detaylı bilgi için Gülsan ile iletişime geçebilir, detaylı bilgi alabilirsiniz.

Kia Partikül Temizliği

Tır ve çekicilerde katalizörün içerisinde bulunan, sıkıştırılmış gazın egzoz dan çıkmadan önce arıtıldığı filtrenin adıdır. Katalizör tıkandığında aracın çekişini düşürmektedir. Katalizör temizliği ile birlikte partikül temizliği de yapılabilmektedir. Katalizörden sökülen Toyota Partikülü basınçlı hava ile temizlenmektedir. Kimyasal ilaç sıkılarak otuz dakika beklemeye alınmaktadır. Sonrasında basınçlı su ile yıkanarak temizlenip katalizöre yerleştirilmektedir. Bu süreç iki saat gibi bir süre içerisinde yapılabilmektedir.

🏷️ Kia Mazot Deposu Ayakları 

🏷️ Kia Akaryakıt Deposu Ayakları 

🏷 Kia Akaryakıt Depo Tamiri

🏷 Kia Mazot Deposu

🏷️ Kia Monifold Bakımı Ve Tamiri

🏷 Kia Egzoz Tamiri

🏷️ Kia Katalizör Temizliği

🏷️ Kia Partikül Temizliği

🏷️ Kia Egzoz Kelepçesi

🏷️ Kia Egzoz spreyli

🏷️ Kia Monifold borusu

 

GÜLSAN MAZOT DEPOLARI

Gülsan akaryakıt depoları ve egzoz sistemleri Ltd Şti olarak yarım asırdır, siz müşterilerimize hizmet verebilmenin onuru ve şerefiyle büyüyoruz. Mazot deposu üretim tesisimiz faal olarak üretim yapmaya devam ederken, tamir atölyelerimizde aktif olarak hizmet vermektedir. Tüm ağır vasıtaların yakıt sistemleri ve egzoz sistemlerinin yedek parça ve onarımına devam ediyor, tüm soru ve görüşleriniz için bizlerle iletişime geçmenizi önemle rica ediyoruz.

SAYGILARIMIZLA

 

 

Yorum yaz

 Mazot Deposu Ve Tamiri Mazot depoları alüminyum sacdan üretilmiştir. Ağır vasıtalar için en ufak akaryakıt deposu 60 litre olarak üretilirken, en büyük mazot deposu 800 litre olarak üretilmiştir. Akaryakıt depoları dolum yapılırken kimyasalın köpürmemesi ve basınç yaparak mazot deposuna zarar vermemesi için dalga kıran ile içten bölünmüştür. Sebebi ise mazot dolumu Olduğunda ve araç seyir halindeyken sarsıntıdan dolayı mazot deposunun zarar görmemesidir. Ne kadar önlem alınsana, mazot depoları zamanla sürtünmeden dolayı aşınıp zarar görmektedir. Sizlere  Mazot Deposunun tamir işlemlerini ve bu onarımın sürecinden bahsedeceğiz. Öncelikle uzman ekip tarafından mazot depolarında akaryakıt kaçak tespiti yapılmaktadır. Mazot deposunun içerisinde kapasiteyi ekranda görmemizi sağlayan şamandıranın kabloları fişlerinden sökülüp, bağlı olan tüm elementler yerlerinden sökülmektedir.  akaryakıt deposundaki mazot farklı bir depoya pompa aracılığı ile aktarıldıktan sonra, yakıt deposu kuşaklarından sökülerek yıkama bölümüne alınır. Temizlik için uygun olan yağ sökücü kimyasal ile komple ilaçlanır ve 25 dakika gibi bir süre dinlenmeye alınmaktadır. Süre dolduğunda yıkama makinası ile 40 derecelik ısınmış basınçlı su ile temizlenmektedir. Mazot deposundaki kaçak nokta zımpara makinası ile temizlendikten sonra alüminyum kaynak ile onarılmaktadır. Bu işlem gerçekleştirildikten sonra önlem amaçlı depo içerisine basınçlı hava basılarak, dış taraftan köpüklü sünger yardımı içe ikinci bir kaçak tespiti yapılmaktadır. Kaçak tespiti yapıldıktan sonra her hangi bir sızdırma yok ise, araçtaki depo ayaklarının kontrolleri yapılarak mazot deposu yerine sabitlenir. Tüm bağlantılar bu süreçte baştan aşağı kontrol edildikten sonra, mazot ile depo doldurulup onarım sonlandırılmaktadır. Mazot deposu tamir süreci toplamda iki buçuk saat gibi bir süredir.

    Ara